Italiaans genieten met uitzicht op zee; mijn avond bij Strandhotel Noordzee
Geschreven door: Anna
Na een lange strandwandeling bij De Koog was ik toe aan een goed glas wijn en iets lekkers te eten. Wat ik niet had verwacht, was dat ik die avond één van mijn favoriete Texelse eetervaringen zou beleven, met uitzicht op zee, Italiaanse klassiekers op mijn bord, en mijn voeten nog bijna in het zand.
Ik belandde op het terras van het restaurant van Strandhotel Noordzee. En eerlijk: wat een locatie. Vanuit mijn stoel keek ik zó over de duinen en het strand, met de zon die langzaam in de zee zakte. Alleen dat al was het waard.
Maar dan het eten.
Ik begon met een bordje calamari, heerlijk knapperig, niet te vet en een glas Pinot Grigio. Daarna volgde huisgemaakte ravioli met lamsvlees. Zo zacht, zo smaakvol… Je proeft dat hier met liefde gekookt wordt. Mijn tafelgenoot ging voor de mosselen in witte wijn, ook al zo’n topper.
We deelden een pizza met prosciutto als ‘extraatje’ (ja, we konden niet kiezen) en sloten af met twee toetjes die ik normaal niet zou durven combineren: tiramisu én panna cotta. De tiramisu was luchtig, romig, klassiek. Maar die panna cotta… wow. Perfect stevig en subtiel gezoet, met een vleugje vanille. Daarbij dronken we een glas Primitivo en – als we er dan toch zijn – een scheutje Grappa als afsluiter.
Ik kreeg zelfs een slokje Mirto aangeboden van de bediening, een kruidige likeur uit Sardinië die verrassend goed paste bij de zeelucht.